Woensdag 29 juli -
31 juli 2026 - Nordeste, Portugal
Als we wakker worden regent het heel erg hard. De weersvoorspelling had voor vandaag ook echt een regendag opgegeven. Dus we hadden er wel rekening gehouden.
Toch is op de Azoren altijd afwachten wat het weer echt wordt, want het wisselt soms zo snel.
We hebben tot nu toe zulke mooie dagen gehad en maar een paar kleine buitjes, dus we mogen niet klagen.
Daarnaast zorgt de regen er juist voor dat dit eiland zo onvoorstelbaar groen is.
Volgens Luuk, onze meer ervaren surfer is surfen met regen ook prima, je wordt toch al nat. Als er maar wat golven zijn, dat is het belangrijkste.
We hebben om 9.45 uur afgesproken voor de surfles op het strand bij Ribeira grande, dus een half uurtje voor die tijd rijden we die kant op.
Een echte surfdude staat ons op te wachten en samen met nog 2 Zwitserse mensen krijgen Tim, Luuk en Roos vanmorgen les.
Het omkleden en de wetsuits aantrekken is even geen pretje, want dat gaat in de stromende regen. Maar al die eenmaal aan zijn en de les gaat beginnen wordt het droog.
Sara en ik kijken vanaf de kant.
Leuk om te zien hoe alles eerst op het droge wordt aangeleerd en later in de zee moet worden toegepast.
De golven zijn redelijk, maar breken volgens Luuk een beetje laat. Gaan staan is dus een hele uitdaging, maar dat lukt ze alledrie, zelfs Tim en Roos die voor het eerst surfen.
Als de les is afgelopen begint het weer heel hard te regenen. Ondanks dat loopt Roos het strand af met een grote glimlach. Luuk was altijd al enthousiast over surfen, maar Roos vindt het nu ook heel erg leuk om te doen!
En ze doet het voor een eerste keer echt heel goed!
Omdat iedereen, surfers en kijkers nu echt doorweekt is, besluiten we naar het huisje te rijden voor een lekkere warme douche.
‘s Middags doen we niet veel meer, we halen even een boodschapje, maar doen verder rustig aan.
Het weer blijft regenachtig. We maken plannen voor morgen en iedereen denkt mee met wat ze nog graag willen doen op onze laatste dag.
Voor Luuk en Roos is het duidelijk: surfen! Een dag na wat stormachtig en regenachtig weer zijn de golven soms heel goed volgens Luuk. En morgen wordt een zonnige dag, dus dat is ook lekker!
We reserveren 2 surfboards en bedenken wat we verder nog willen doen.
Morgen onze laatste dag, jammer, maar we gaan er nog even lekker van genieten!
Johan:1 augustus 2026Jullie kunnen weer terug kijken op een heerlijke vakantie!