Donderdag 21 mei - Yosemite

21 mei 2026 - Yosemite National Park, California, Verenigde Staten

Na een prima nacht worden we vanmorgen wakker in Yosemite. We schuiven de gordijnen een stukje open en zien de prachtige rotsen om ons heen en daarboven een prachtig blauwe lucht.
Even lekker ontbijten en dan wandelen we de camping af voor de Mist Trail. Het plan is om naar de Vernal Fall te lopen. De waterval is 97 meter hoog en dus lang niet de hoogste van het park, maar wel één van de krachtigste.

IMG_8488IMG_8494

Het is ideaal om zo vanaf de camping naar de waterval te kunnen lopen. In het begin lopen we alleen, maar eenmaal op het pad naar boven komen we meer mensen tegen.
De klim naar boven is behoorlijk stijl, dus we voelen onze kuiten behoorlijk. We lopen eerst naar de brug halverwege.

IMG_8509IMG_8507IMG_8505

Veel mensen stoppen hier, maar juist het laatste stuk is erg mooi omdat je hier via stenen trappen langs de waterval omhoog loopt.
Zodra je de waterval ziet, voel je hem ook meteen. Een regen van mini druppeltjes komt op je af als je de trap omhoog klimt. Gelukkig schijnt het zonnetje en ben je ook zo weer droog.

IMG_8520IMG_3683

De waterval is inderdaad erg krachtig en het is indrukwekkend om ernaast te staan. Als we een stukje omhoog lopen via de trappen zien we als we achterom kijken een prachtige regenboog door de waterdruppels ontstaan.

IMG_8516IMG_8532IMG_8526

De trappen zijn soms wel wat oneffen en voor Talitha en haar evenwicht een behoorlijke uitdaging. Dus na een klein stukje loopt zij met de meiden weer terug.

IMG_8545

Tim en Luuk lopen nog een stuk verder naar boven tot bovenaan de waterval. Je ziet het water hier echt over de rand naar beneden storten. Een prachtig gezicht!

IMG_3706IMG_3721IMG_3737

De meiden hebben ondertussen een fijn plekje gevonden in de zon op een rots bij het water. Als Tim en Luuk daar na een tijdje aankomen genieten we van een lekkere snack en wat drinken. We worden bijna meteen begroet door eekhoorntjes die van alle kanten aan komen rennen, duidelijk uit op een stukje van ons lekkers.
We wandelen verder naar beneden, dat gaat een stuk sneller en rond lunchtijd zijn we weer bij onze camper.
We maken Mac n cheese, dat zie je veel in de supermarkt in Amerika. Niet super gezond maar wel lekker voor een keertje en de kinderen zijn er dol op.
We rusten wat en in de middag nemen we de shuttlebus naar de Yosemite Fall.
Want ja, ook in dit park rijden weer gratis shuttlebussen en dat is ideaal! Vooral met een grote camper kun je niet zomaar overal parkeren en de shuttlebus brengt je altijd precies op de plek waar je moet zijn.

IMG_3808IMG_3762

De Yosemite-waterval is met zijn 740 meter een van de hoogste watervallen ter wereld. De waterval is tien keer hoger dan de Niagara, en twee keer zo hoog als het Empire State Building. De waterval bestaat uit drie gedeelten; de Upper Fall, Middle Cascades en Lower Fall. Tijdens droge periodes in de zomer en het najaar kan de waterval voor een deel of zelfs helemaal droogvallen.
Het is maar een korte wandeling vanaf de bus, ook wel lekker na de wandeling van vanmorgen. Het blijft indrukwekkend om naast zo’n grote waterval te staan.
We besluiten vanaf hier naar het Visitor Centre terug te lopen en vanaf daar de bus weer te nemen. Zo kunnen we nog even door de prachtige vallei heenlopen. Het is zo ontzettend fris groen en dan die prachtig blauwe lucht, het lijkt haast wel nep.
Talitha noemde het gister al, maar ze kan zich zo voorstellen dat het paradijs er zo heeft uitgezien. Wat heeft God de schepping toch prachtig gemaakt!

IMG_3783IMG_3787IMG_8618

Bij het Visitor Centre halen we nog wat souvenirs. Roos is al vanaf dat we hier aankwamen onder de indruk van de grote rots, de Half Dome. Ze koopt een mooie kaart en gaaf t shirt als herinnering.

IMG_8568IMG_8601

We nemen de shuttlebus bus terug naar de campground en daar koken we een lekker maaltje, nasi is wat de pot schaft.
Na het eten wandelen Tim en Talitha nog even naar het veldje vlakbij waar elke avond veel herten staan.
Als we terugkomen hebben de kinderen het vuur al aangestoken en hebben ze de lampjes om ons plekje heen gelegd. Wat een gezellig gezicht!

IMG_8636IMG_3823IMG_3839

We genieten van een laatste avond in dit park en waarschijnlijk het laatste kampvuur voorlopig. Morgen rijden we de Tioga Road en dat die precies vorige week is open gegaan is zo gaaf!

1. Rachel:
    24 mei 2026
    Wat een prachtig park weer en indrukwekkend die waterval!
  2. Lammers Geertje:
    24 mei 2026
    Weer een mooie dag wat een prachtige watervallen
  3. Danielle:
    25 mei 2026