Vrijdag 1 mei - Palm Springs en Joshua Tree
1 mei 2026 - Joshua Tree National Park, California, Verenigde Staten
Vanmorgen doen we lekker even rustig aan. Gister was een hele leuke maar ook wel echt vermoeiende dag. Dus we slapen wat langer, nemen rustig de tijd om te douchen en zitten pas laat aan ons ontbijt.
Vandaag rijden we naar Joshua Tree National Park. We komen langs Palm Springs dus willen daar ook even rondkijken.
Het is een half uur rijden van onze campground en het is heel apart om te zien hoe het landschap langzaam veranderd. Het voelt echt alsof je de bewoonde wereld wat achter je laat en de woestijn in rijdt. We zien het groen verdwijnen, de bergen om ons heen worden meer rotsachtig.
En in die dorre woestijn zie je ineens voor je een stadje, een soort oase met ongelofelijk veel palmbomen. Het is een gek gezicht, alsof het er zomaar uit de lucht is komen vallen.

Hollywood's desert playground', zoals Palm Springs ook wel genoemd wordt, was tot jaren geleden de plek van filmsterren en golfende gepensioneerden. Tegenwoordig hebben ook veel andere mensen de zonnige plaats ontdekt.
En zonnig is het en warm! Als we uit de camper stappen voelen we het meteen. Het is ruim 30 graden en we voelen de zon flink branden.
We lopen een rondje door de stad en komen langs een 8 meter hoog beeld van Marilyn Monroe. Zij is hier in Palm Springs ontdekt en is daarna beroemd geworden.
Het stadje is leuk om even te zien en we lopen even naar het Vistor Centre.
Daarna stappen we weer in de camper op weg naar Joshua Tree.
Joshua Tree National Park heeft twee verschillende en unieke ecosystemen die goed het verschil tussen 'laag' en 'hoog' laten zien. In het laaggelegen zuidoostelijke deel van het park ligt de dorre Colorado Desert, waar het erg warm kan worden en waar voornamelijk struikgewassen en cactussen groeien. In het westen ligt de hoger gelegen, koelere en nattere Mojave Desert. Hier staan de zogenaamde Joshua trees, waar het park naar vernoemd is. Volgens de legende zagen de mormoonse pioniers in de vertakkingen van de Joshua trees uitgestoken armen van de Jozua. Ze geloofden dat de bomen hen de weg wezen door de woestijn naar het westen, net zoals Jozua de Israëlieten leidde.
De Joshua tree is een yucca of palmlelie, het is heel opvallend hoe de takken zijn gevormd.
We rijden via de zuidingang het park in en zien inderdaad een woestijn landschap.
Als we iets verder rijden komen we een groot stuk tegen waar allemaal cactussen staan. Een heel bijzonder gezicht.
Langzaam veranderd het landschap en zien we steeds grotere stenen en rotsen verschijnen.
Joshua Tree is niet alleen speciaal om zijn gelijknamige stekelige bomen, maar ook om de enorme, granieten 'boulders' die je overal tegenkomt. Deze enorme stenen zijn vaak rond of ovaal van vorm en kunnen meer dan 30 meter hoog zijn.
We maken een korte stop bij Skull Rock, een rots die op een schedel lijkt.

Hierna rijden we door naar Keys View.
Dat ligt op de top van de Little San Bernardino Mountains en heeft een prachtig uitzichten over de omgeving.
Op heldere dagen kun je zelfs Mexico zien.
Onze laatste stop vandaag is Hidden Valley.
Hier maken we een mooie wandeling tussen en over de gigantische boulders.
De naam zegt het al, een verborgen vallei. Het verhaal gaat dat dieven deze plek vroegers gebruikten als verstop plek.

Dan rijden we door naar onze campground voor vandaag: Black Rock campground.
We overnachten vandaag tussen de Joshua Trees, zo gaaf!

We maken een lekkere pan macaroni en genieten ervan op de picknicktafel naast onze camper.
Na het eten rusten we wat, terwijl Tim en Luuk nog een mooie wandeling de berg op maken.

En als het donker wordt zien we heel veel sterren en daarna duiken we lekker ons bedje in. Dankbaar voor weer een mooie dag!
Joëlla:3 mei 2026Wow! prachtig mooi. En Roos heeft een tof nieuw shirt gekocht of niet! Haar nieuwe favoriet.
Familie Lammers:14 mei 2026Klopt ja! Van de Los Angeles Lakers 💪🏻🏀⛹🏼