Dinsdag 19 mei Sequoia/Kings Canyon
19 mei 2026 - Sequoia National Park, California, Verenigde Staten
Samen wakker worden in de camper en de dag weer beginnen blijft een fijn moment. Je bent er nu zo aan gewend om al die weken eigenlijk in één ruimte te slapen, dat wordt straks thuis ineens in een groot huis met slaapkamers echt even wennen. Dat hadden we na onze reis naar Canada in ieder geval wel. Na een ontbijtje, douchen, klaarmaken, vertrekken we richting Sequoia en Kings Canyon. Het zijn twee aparte parken, maar ze lopen in elkaar over en we slapen ongeveer in het midden. Het zijn geen mega grote parken en de dingen die we graag willen zien zijn prima in één dag te bekijken.
De gezamenlijke ingang van de parken ligt hoog op de berg en ook de parken zelf liggen op grote hoogte. Voor we die berg oprijden, rijden we eerst door een heel groot gebied waar ze sinaasappels en citrusvruchten verbouwen. Kilometers lang rijden we door bomen waar we vooral veel sinaasappels zien hangen.
Ze noemen het hier Orange Cove California, want dat is de staat waar we inmiddels weer terug zijn.
Als we de sinaasappelbomen achter ons hebben gelaten rijden we de bergen in. We rijden wel tot boven de 2000 meter en komen dan bij de ingang van de Nationale parken Sequoia en Kings Canyon. Beide parken zijn weer te bezoeken met de parkenpas die we thuis al hadden aangeschaft.
We besluiten eerst naar de grootste en bekendste boom van het park te rijden: de General Sherman Tree. Deze boom is de grootste in omvang ter wereld!
Deze reus is 83,8 meter hoog, 11,1 meter in doorsnee en 2.300 tot 2.700 jaar oud. Een wandeling van een kwartier brengt ons bij deze bijzondere boom. Het is behoorlijk stijl dalen, dus straks mogen we weer flink klimmen. Op een foto is lastig vast te leggen hoe breed de boom is, maar als je ernaast staat en er een rondje omheen loopt weet je niet wat je ziet! Prachtig!
Naast deze boom staan er nog meer bijzondere bomen. Een boom waar we ons stiekem even n verstoppen als Tim ons zoekt.
En een echte Twin Tree! Talitha gaat ermee op de foto, Rachel denken we er even bij.
We lopen/klimmen weer terug, goed voor onze kuitspieren. Die worden deze vakantie zowieso al flink getraind met de wandelingen die we maken. We rijden weer naar Kings Canyon, waar we vannacht ook zullen slapen op de Azalea campground. Deze campground was lastig om te boeken, weinig plekken en veel interesse. De rest van de campgrounds is hier nog niet open, omdat het nog flink koud kan zijn hier en de sneeuw nog niet zo lang weg is.
We hebben geluk want het is deze dagen heerlijk zonnig en warm.
Onderweg naar de campground rijd je langs en tussen de gigantische bomen. Zo’n mooi gezicht!
Op de campground zoeken we ons plekje en terwijl het eten wordt klaargemaakt gaat het vuurtje buiten aan.
Na het eten wandelen Tim en Talitha nog naar de General Grant Tree. Deze boom is de grootste sequoia in Kings Canyon en de tweede grootste ter wereld, na de General Sherman Tree waar eerder deze dag waren. De boom heeft een diameter van 12 meter en is dus breder, maar het totale volume is kleiner.
Onderweg lopen 2 hertjes een heel stuk van de wandeling me ons mee. Ze zijn totaal niet bang en kijken nieuwsgierig rond.
Als we terugkomen hebben Luuk, Sara en Roos de stoelen al om het vuur gezet. En met een heerlijk vuurtje, inclusief Marshmallows dit keer, sluiten we deze mooie dag weer af. Morgen rijden we naar het laatste Nationale park van onze reis: Yosemite.

En wat schijf je toch leuk Tal ❤️