Maandag 18 mei - Van Death Valley naar Bakersfield

18 mei 2026 - Bakersfield, California, Verenigde Staten

Vannacht is de storm gaan liggen en als we vanmorgen de gordijnen open doen is het alsof er niets gebeurd is. De zon schijnt, de lucht is helder blauw en er is nog maar weinig wind.
Wat bizar hoe zo’n storm ineens kan komen en zo weer kan gaan.
We zien nu pas waar we staan, de campers naast ons en die van onszelf zijn grijs van het zand.

IMG_3449IMG_3462

​De mensen naast ons zijn al bezig de camper schoon te spuiten met water. We ontbijten samen en dan gaan we ook aan de schoonmaak. We spuiten de camper schoon en ook van binnen zorgen we dat we alles even goed schoonvegen. Er is zelfs zand door alle smalle kieren bij de ramen heen geblazen.
Hierna kijken we nog even op de campground rond. Het is allemaal mooi aangelegd, alle gebouwen in dezelfde stijl.

IMG_3456IMG_3457

Dan zijn we klaar om te vertrekken en rijden naar de Mesquite Sand Dunes op vijf minuten van de campground. Deze zandduinen zijn de bekendste en meest makkelijk te bezoeken zandduinen in het park.
We zijn benieuwd of ze er nog zijn na de stom van gister en al het zand dat we hebben zien rondrazen.
Maar ze zijn er uiteraard nog! Sommige duinen zijn wel 30 meter hoog, die worden niet zomaar weggeblazen.
We wandelen een stuk de duinen in. Met je blote voeten door het zand lijkt heel fijn, maar het zand is al erg warm. Met slippers en schoenen lukt het gelukkig wel.
Het is een prachtig gezicht en al doet het zand ons uiteraard ook een beetje aan ons geliefde Texel denken, dit is wel echt woestijn.

IMG_8323IMG_8340

Hierna rijden we verder door Death Valley en zien onderweg verschillende landschappen.
Het is prachtig om te zien hoe de weg door het landschap heen kronkelt.
Deze dag is verder echt een reisdag. We maken niet veel stops en rijden uiteindelijk door naar Bakersfield waar we bij de Walmart nog wat boodschappen halen voor de laatste dagen.
Naast de Walmart zit een Target waar de kinderen graag nog even willen rondkijken.
We besluiten in Bakersfield meteen wat te eten bij Taco Bell. Zulke lekkere wraps en taco’s!
Hierna rijden we naar onze campground in Bakersfield. Als de Luuk en Roos even op ontdekking zijn op de campground komen ze enthousiast terug. Er blijkt een klein zwembad met een hottub op de camping te zitten.

IMG_8369

Terwijl Talitha geniet van een rustig avondje in de camper, vermaakt de rest zich in het zwembad en heerlijk warme hottub.
We drinken nog wat samen en maken ons dan klaar om naar bed te gaan.
Morgen gaan we de Sequoia’s zien, de grootste bomen ter wereld!