Vrijdag 15 mei - Van Zion naar Las Vegas
15 mei 2026 - Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten
Vandaag gaan we het park van Zion verlaten. Toch ook wel jammer, want we hebben er mooie dagen gehad!
We ontbijten samen en zorgen dat alles in de camper weer zo staat dat we kunnen gaan rijden. Dat stelt niet veel voor hoor, maar een waterkoker die door de camper vliegt als je hard moet remmen is bv niet handig.
We vinden het reizen met een camper echt ideaal! Je hoeft nooit tassen in en uit te pakken en alles reist automatisch met je mee.
We rijden via de noordkant het park uit, op weg naar Las Vegas. Na alle mooie natuurparken van de afgelopen weken voelt naar Las Vegas rijden wel als een heel contrast. Maar het ligt op onze route en stiekem zijn we natuurlijk ook wel echt nieuwsgierig om deze stad een keer in het echt te bekijken.
In onze voorbereidingen hebben we de kinderen uiteraard op verschillende manieren betrokken. Maar ze zijn zelf ook van alles gaan bekijken en uitzoeken.
Zo keken ze samen naar de YouTube aflevering: Tikkertje in Las Vegas en andere reisvideo’s van YouTubers. Het mooie van deze leeftijd is dat ze nu zelf ook dingen hebben die ze graag willen zien en doen.
Deze reis heeft ons alles bij elkaar best wat voorbereiding gekost, maar we genieten zo van samen puzzelen, lezen en bedenken wat we op onze reis gaan zien en tegenkomen. Het is gewoon heel leuk om te doen, helemaal samen met de kinderen.
Onze reis vandaag loopt voorspoedig.
In de plaats Mesquite bezoeken we nog een Walmart voor de nodige boodschappen.
Hier rijden we ook de staat Nevada in, de vierde staat die we tijdens deze reis bezoeken.
De klok gaat hier weer een uur achteruit, we hebben deze dag dus een uurtje extra!
De omgeving waar we doorheen rijden is niet echt bijzonder, kaal, wat rotsen, niet echt mooi.
We rijden ook een tijdje door een beetje niemandsland. Geen mensen of huizen te bekennen, alleen woestijn.
Het grappige is dat je dan ineens een grote stad in die woestijn steeds dichterbij ziet komen. Hoge torens en vanuit de verte al allemaal kleuren en glimmende gebouwen.
Las Vegas inrijden is al meteen veel drukte en veel verkeer. We moeten de hele stad door, dat gaat gelukkig voorspoedig.
Het is nog vroeg en Luuk, Sara en Roos willen graag even naar de Outlet shopping. Deze zit een paar minuten voor onze camping, dus we parkeren er en kijken er even rond.
Luuk slaagt voor gave, hoe kan het ook anders, Adidas schoenen en sokken.
Voor de rest kopen we niets, maar het is wel leuk en lekker koel om hier even rond te kijken. Het is buiten ruim 35 graden en dus best warm.
We rijden naar de campground en installeren ons op ons plekje.
Het is een grote campground waar we de komende 2 nachten staan met veel voorzieningen. Eigenlijk totaal anders dan we tot nu toe gewend waren in de Nationale Parken waar we soms helemaal niets hadden, ook geen water of stroom.
Maar ja, deze campground past ook wel bij een stad als Las Vegas.
Het mooie is dat de campground een prachtig zwembad heeft, omringd door palmbomen. De meiden besluiten meteen een duikje te nemen. Het is heerlijk!
We genieten daarna samen van een lekker bord pasta en besluiten toch nog even Las Vegas in de gaan, naar de Strip.
We hebben morgen ook de hele dag, maar dan kunnen we het een beetje verdelen, want er is veel te zien.
Een klein stukje van de campground is een bushalte en voor $8 per persoon kun je 24 uur lang gebruik maken van alle bussen. Dat lijkt ons ideaal.
We lopen naar de bus en kopen in de bus de 24 uurs kaart.
We moeten één keer overstappen op de Deuce bus, de bus die over de Strip rijdt.
Deze laatste bus is een dubbeldekker en als je bovenin zit kun je mooi de stad bekijken.
We stappen uit op de Strip bij Hotel New York. Het is echt een heel andere wereld waar we in terecht zijn gekomen. Overal om ons heen hotels zo groot als je ze nog nooit hebt gezien. Als voorbeeld het MGM Hotel, één van de grootste van de wereld met 5700 kamers. Daarnaast voelt het ook als een mega soort pretpark/Efteling. Ieder hotel heeft een thema en dat is tot in detail uitgewerkt. Zelfs van binnen, maar dat hopen we morgen nog te kunnen zien.
Ook rijden hier net als in LA de meest bijzondere auto’s. We zien zelfs een mega grote winkelkar met mensen erin over de Strip rijden.

We lopen langs de Raising Canes waar Luuk en Sara graag nog een keer willen eten. Beroemd om de kip en lekkere saus die verder buiten Amerika niet te krijgen is.
Er staat een enthousiaste medewerker buiten die ons uitdaagt een rugbybal in een emmer te gooien, als je raakt heb je prijs.
We winnen uiteindelijk drie prijsjes. Twee grappige Raising Canes kettingen en een sleutelhanger.

We lopen een stukje verder en gaan de M&M winkel binnen. Je kijkt je ogen uit wat ze hier allemaal verkopen, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het.

Vlak erna zit de Coca Cola winkel. Allemaal zo gaaf ingericht. De buitenkant van de winkel bestaat uit een mega grote Coca Cola fles.

We lopen tot Hotel Bellagio, waar iedere 10 minuten een watershow is met heel veel fonteinen. Op de muziek zien we de prachtigste figuren in het water ontstaan.

Hierna besluiten we de bus terug te nemen, want de indrukken en prikkels zijn gigantisch. We hebben nog maar een klein deel van de Strip gezien, maar wat een stad is dit zeg!
De bus brengt ons weer veilig naar de campground.

Sommige besluiten nog even een lekkere duik te nemen in het zwembad dat nog tot laat open is. Andere gaan douchen en daarna duiken we snel ons bed in. Wat een ervaring was dit, wat een indrukken! Eerst even lekker uitrusten, morgen is er weer een dag.
Johan:18 mei 2026Wat een wereld van verschil met de belevenissen van de afgelopen tijd. Leuk om er een keer rond te kijken.