Zaterdag 16 mei - Las Vegas

16 mei 2026 - Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten

Vanmorgen doen we lekker even rustig aan. We slapen wat uit en na ons ontbijt gaan we samen even zwemmen.
Het is een heerlijk zwembad en omdat het vandaag ook weer ruim 35 graden is, lekker verfrissend.
Dit zijn de nog wat ‘koelere’ weken hier, in de zomer kan de temperatuur oplopen tot dik in de 40 graden. Een echt woestijn klimaat.
Als we zijn uitgezwommen maken we ons klaar om weer richting de Strip te gaan.
We nemen de bus weer vanaf onze campground en stappen uit bij het bekende Las Vegas sign. Vanaf hier gaan we verder naar de Strip.

IMG_3148
We hebben van tevoren even gekeken welke hotels we graag even van binnen willen bekijken, want er is zoveel en anders wordt het echt teveel.
Bij elk hotel mag je eigenlijk zo naar binnen wandelen en zoals we gisteren al schreven is het thema van het hotel tot in detail helemaal doorgevoerd in de aankleding binnen.
We bekijken verschillende hotels:

Het Luxor hotel, een reusachtige pyramide, helemaal in Egyptische stijl.
Binnen zitten er tot in de nok van de pyramide kamers.

IMG_8050IMG_8049IMG_8055IMG_8053

Hierna bekijken we het Excalibur hotel. Een gigantisch groot kasteel. Echt elk hotel heeft hier een mega groot casino.IMG_8065IMG_3172IMG_3161

We komen bij hotel New York - New York.
De skyline, het Vrijheidsbeeld, echt van alles is nagemaakt. Er tussendoor loopt een achtbaan.
Binnen zit een grote winkel van Reeses.

IMG_8064IMG_3177

Tijd voor een pauze en even lekker wat eten. We besluiten eens te proeven en ontdekken of de kip en saus van Raising Canes echt zo lekker is. En ja, we vinden het heerlijk!
Heerlijk om hier even te zitten, uit de drukte van de stad.

IMG_8081IMG_8078

De meiden kijken nog even bij de Adidas store en slagen allebei voor een tof kledingstuk.
Hierna lopen we naar hotel Paris en kijken daar ook even binnen.
De Eiffeltoren die ze hier gemaakt hebben is echt ontzettend groot en de vier staanders lopen tot in het hotel. Binnen loopt een brug op bijna ware grote door het hotel.

IMG_3208IMG_8092IMG_8093

We reizen door naar Rome, Ceasars Palace. Opnieuw zijn we verbaasd over hoe groot alles gemaakt is. Niet normaal. Het is ook echt mooi afgewerkt en je waant je echt even in een ander land.
Het fijne is dat alle hotels heerlijk koel zijn en er overal zitjes zijn om even uit te rusten. We hebben geen haast, hebben de hele dag, dus nemen de tijd en af en toe even een fijne break.

IMG_8095IMG_8097

We zijn inmiddels in Venetië aangekomen. We zien de grote toren, de bekende bruggen en de brug der zuchten. Jaren geleden zijn we samen in Venetië geweest en we herkennen veel van wat we daar gezien hebben.
Binnen in dit hotel hebben ze de typische kanalen inclusief gondels nagemaakt. Je kunt een stukje meevaren. Het plafond is zo gemaakt dat het lijkt alsof je buiten bent.

IMG_8099IMG_3225IMG_8105IMG_8110

Achter The Venetian ligt de Sphere. Een grote bol die je tot ver uit de stad ziet, het is het grootste LED scherm ter wereld.
Je ziet er reclames voorbijkomen die super gaaf gemaakt zijn.

IMG_8126IMG_8128IMG_8133
We lopen nog even langs Treasure Island waar een groot schip voor de ingang ligt.IMG_8140

Tenslotte nemen we de bus terug naar Bellagio, het hotel met de fontein show. We kijken er even binnen en ontdekken prachtige tuinen.

IMG_8195IMG_8194IMG_8198

Nog even kijken we naar een fontein show en dan is het echt tijd om terug naar de campground te gaan. Nog een laatste blik op Las Vegas waar het langzaam donker wordt.

IMG_8202IMG_3358

We zijn allemaal best wel moe van alle indrukken. Maar wat een unieke ervaring. Wat is Las Vegas toch een gekke, bijzondere stad.
Op de campground springen sommige toch nog even het zwembad in, andere douchen en kort daarna duiken we onze bedjes in.
Morgen laten we de drukte achter ons en gaan we naar een heel, heel rustig park: Death Valley.

1. Joëlla:
    19 mei 2026
    Wat onwijs leuk dat je zoveel foto’s hebt gemaakt van de hotels. Prachtig om te zien!
    Liefs
  2. Miranda:
    23 mei 2026
    Wat gaaf dit hotels zo, enorm zeg