Zaterdag 17 augustus - Kleine wasje, grote wasje en alvast een kijkje bij de meren.
17 augustus 2024 - Banff, Canada
Vandaag begint de dag ook bewolkt, dus we doen ‘s ochtends rustig aan.
We hebben stroom en water naast onze camper, dus de meiden vullen alle doppers voor vandaag.

Gister ontdekte we een laundry in Banff, dus we nemen onze vuile was mee.
Zo’n laundry is een grappige belevenis. Allemaal mensen die hun was komen doen, sommige blijven wachten en kletsen wat.
Ik haak al af bij de eerste vraag van de laundry eigenaar: single load, double load or trippel load? Ik antwoord dat ik thuis maar 1 wasmachine ken en de man moet lachen. Hij kijkt naar de grote van onze was en wijst dan 2 machines aan. We wisselen wat briefgeld in voor munten en even later draaien beide machines. Het duurt een half uurtje, dus upload ik een blog en kijken de kinderen wat rond bij de winkeltjes.
De ene was gaat mee naar de camper, Tim hangt een spinnenweb aan waslijnen op en deze was kan drogen.
De andere gaat in de droger wat weer een half uurtje duurt.
We rijden voor de lunch even naar Lake Minnewanka, een groot en bekend meer vlakbij Banff.
Het wemelt hier van de squirrels die nieuwsgierig op hun achterpootjes bij de rotsen staan.

Hierna rijden we door naar het plaatsje Lake Louise, een half uurtje van Banff.
Hier liggen de meren Lake Louise en Moraine Lake, het laatste is voor mij persoonlijk het mooiste meer van Canada.
Dit meer heeft op onze vorige reis zo’n indruk gemaakt, ik heb er nog vaak aan terug gedacht.
In 2008 mocht je naar beide meren zelf toe rijden met de camper, maar vooral Moraine Lake had weinig parkeerplek, toen al.
Tegenwoordig boek je een shuttlebus die je naar beide meren toe brengt.
Deze shuttle hebben we maanden geleden al geboekt, omdat de tickets hiervoor zo weg zijn. Als je hier komt en alsnog wilt gaan, moet je hopen dat iemand heeft afgezegd, maar de kans is klein.
Lopen is bijna niet te doen, fietsen kan, maar je rijdt dan op een steile weg 12 km enkele reis over de grote weg langs allemaal bussen. Niet ideaal.
Naar Lake Louise kan je nog wel, maar daar vragen ze nu de hoofdprijs aan parkeergeld, om mensen maar te stimuleren de shuttlebus te nemen.
De prijzen voor de bus zijn heel schappelijk, je betaal ongeveer € 2,25 per persoon en kunt de bus zo vaak nemen als je wilt die dag.
We hebben de bus voor vandaag geboekt en voor maandag.
Omdat we deze meren zo mooi vinden en ze toch wel erg graag een keer met de zon erop wilt zien.
Dan zijn het water en de kleuren zoveel mooier!
Vandaag is het bewolkt, wel prima weer verder, maar we hopen op een zonnetje voor maandag!
We kijken bij beide meren kort even rond. Maandag hebben we de bus om 8.00 uur ‘s ochtends al, dan weten we vast waar we moeten zijn en hoe het gaat.
Moraine Lake vind ik meteen weer indrukwekkend. Het heeft zoiets magisch, het is een gevoel wat ik maar moeilijk kan uitleggen.
We wandelen wat om het meer en nemen daarna de bus naar Lake Louise.
Ook hier kijken we even rond.
Hierna nemen we de bus weer terug naar Lake Louise ski resort. Daar staat onze camper waarmee we weer richting Banff rijden.
Onderweg naar Banff klaart de lucht steeds verder op en zien we de zon weer!
Het is prachtig om te zien hoe het stadje ligt tussen die reusachtige bergen.
We maken een stop bij een mooi uitzicht op de Vermillion Lakes.
Het is al wat later, dus we besluiten bij Tim Hortons te gaan eten. Een Canadese fastfoodketen die je bijna in elke grotere plaats wel tegenkomt.
De burgers hier zijn erg lekker! Niet te vergelijken met MAC of Burger King.
Ook zitten er super lekkere drankje bij!
Als we Banff uit willen rijden zien we grote Caribou herten door het stadje lopen.
En even later zien we in de voortuin van mensen herten staan die heerlijk knabbelen van de planten bij de voordeur.
Zo apart dat wild en mensen hier zo samen leven.
Voor we naar de campground gaan, maken we nog even een rondje langs de meren die bij Banff liggen.
De dagen hier zijn bijna te kort, zoveel moois te zien. We rijden langs Lake Minnewanka, Two Jack Lake en Johnson Lake.
Dat lijkt een heleboel, maar de meren liggen aan een rondje dichtbij elkaar.
De zon gaat langzaam onder en dus rijden we in de schemer terug naar onze campground.
Morgenochtend willen we een mooie wandeling doen bij de Johnston canyon en de weersverwachting is super!
We willen op tijd opstaan, dus liggen er redelijk op tijd in.
Benieuwd naar nog meer nieuwe avonturen!
Johan:21 augustus 2024Wat een prachtige natuur! En leuk om al die dieren te zien.
Leo Dirven:24 augustus 2024Moraine Lake is ook mijn favoriet. 2008 en 2012 zijn we geweest en hopen volgend jaar weer te gaan. Nog veel plezier. Mooie reis hoor.