Zondag 18 augustus - Johnston canyon, Bow Valley Parkway en de Takakkaw falls.

18 augustus 2024 - Lake Louise, Canada

Vandaag staan we vroeg op. We willen de Johnston canyon lopen en de mogelijke drukte wat voor zijn en er de tijd voor nemen. We rijden de campground af en rijden via de Bow Valley parkway(route 1A).
Dit is de parallel weg van de Highway 1 en zo’n schitterende weg!
Het is er heel rustig en zo mooi!

IMG_5163

Johnston canyon ligt op een klein half uurtje van de campground en om 8.30 uur rijden we de parkeerplaats op. Er is nog genoeg plek!

IMG_5169IMG_6653IMG_6655

We lopen door de canyon allereerst naar de Lower falls, een wandeling van een half uur ongeveer.
Het eerste stukje gaat door het bos en al snel loop je langs de rand van de kloof over een soort houten bruggen en dan weer via de rotsen.

IMG_6656

IMG_6672

Vlakbij de waterval, horen we het geluid al van het vallende water.
Via een kleine grote staan we even later vlak  bij de Lower falls.

IMG_6679IMG_6675IMG_6678

We lopen verder omhoog naar de Upper falls, dit is nog een half uur verder.
De wandeling is prachtig, sommige stukken wat steiler, maar goed te doen.

IMG_6682IMG_6684IMG_5192

Bij de Upper falls horen we het geluid van de waterval nog beter! Wat een mooie waterval!
Ook hier maken we even een stop voor wat foto’s en lopen dan dezelfde weg weer terug.

IMG_6697IMG_6693

IMG_6696

Roos wil het liefst overal klimmen. We nemen de tijd en nemen af en toe even een pauze bij een mooi plekje.

IMG_6703IMG_6710IMG_6713

Uiteindelijk komen we na een kleine 3 uur weer terug bij de camper.
We lunchen met lekkere kaneelbroodjes en rijden dan de Bow Valley Parkway verder af richting Lake Louise.

Onderweg maken we een korte stop bij misschien wel de mooiste berg in de buurt van Banff: Castle Mountain.
Een gigantische reus die zijn naam dankt aan de torenvormige punten! Gaaf!

IMG_5230IMG_5234

We maken een kort praatje met 2 meiden die uit Duitsland komen. Zo leuk om tijdens het reizen telkens weer nieuwe mensen te ontmoeten.

Onze volgende stop is bij Morant’s Curve. Hier is een prachtig  uitzicht over de Bow River, Rocky Mountains en de vallei.
Een bekende en geliefde  plek voor fotografen.
Tim vliegt nog even rond met z’n drone voor wat mooie plaatjes van bovenaf.
Wat is het mooi hier!

IMG_6718IMG_6733IMG_6730dji_fly_20240818_132740_463_1724009270112_photo_optimized

We rijden door naar de laatste stop voor we naar onze camping gaan: de Takakkaw falls. Dit zijn de op één na hoogste watervallen van Canada.
Toen Tim en ik hier in 2008 samen waren, was de weg hier naartoe nog afgesloten. Deze weg is vaak maar een bepaald deel van het jaar open vanwege vorst en sneeuw.
De weg er naartoe is zowieso best een uitdaging! Vlak na het begin zit een scherpe haarspeldbocht die je met een iets grotere camper niet kunt maken.
Er staat daarom een speciaal verkeersbord aan de zijkant vlak voor de bocht. Je moet met de camper eerst omhoog rijden en dan vanaf de bocht tot de volgende bocht achteruit omhoog rijden! Ja ja, je leest het goed!

IMG_6740IMG_6759

We hebben eerst even staan kijken bij de bocht en samen bedacht: gaan we die echt doen? Uiteraard wilden we deze uitdaging wel aan gaan en dus ben ik lopend voor de camper naar boven gelopen om Tim aanwijzingen te geven. En Tim reed dus achteruit de berg op.
Het verkeer bij beide bochten moest even stoppen, dus we hadden ook nog wat bekijks.
Tim is een goede stuurman, dus we konden al snel onze weg vervolgen. Boven aangekomen bleek deze route meer dan de moeite waard! Wat een gave waterval!
Het water valt hier 373 meter naar beneden en je hoort de waterval al van ver!
Via een mooie wandeling zijn we naar de waterval toe gelopen. Hoe meer we in de buurt kwamen hoe meer we de waterdruppels voelden.

IMG_6745IMG_5299IMG_6755IMG_5322

Wat voel je je als mens klein als je onderaan zo’n mega waterval staat! Indrukwekkend!

Vlak voor onze campground, rijden we nog even naar het Visitor Centre van Lake Lousie. Het dorpje zelf is echt heel klein, een paar winkeltjes.

IMG_6803

We staan vandaag op Lake Louise campground. Deze campground ligt vlak naast de Bow river, een super snelstromende rivier.
Een gedeelte op deze campground is voor tenten en vanwege de beren zit er een omheining om dat hele gedeelte waar stroom op staat. Blijft een apart idee dat mens en beer hier zo dichtbij elkaar leeft.

IMG_6806IMG_5348

We maken nog een wandelingetje langs de rivier en genieten daarna van een warme douche. Nog een spelletje Sea salt en paper en dan is het echt bedtijd!

IMG_6808IMG_6810IMG_6813IMG_6814

1. Johan:
    21 augustus 2024
    Stoer dat jullie achterstevoren naar boven zijn gereden! Lijkt me heel spannend! Maar het was wel de moeite waard als ik de foto’s zie.
  2. Miranda:
    22 augustus 2024
    De Johnston canyon is inderdaad erg mooi! Wat gaaf zeg! Fijn dat het zo rustig is. Nu is 8.30 uur voor veel toeristen ook erg vroeg natuurlijk.
    Zou leuk zijn als jullie nog beren zien vanuit de camper .....
  3. Familie Lammers:
    23 augustus 2024
    Ja idd, juist omdat het voor veel toeristen wat vroeg is, gingen wij vroeg op pad. Scheelt zoveel!
    En vandaag heb ik de eerste beer gezien! Op de Icefield Parkway!
    We zijn gedraaid, maar toen was hij de bosjes al in.